Tak potom ako som absolvoval konzultáciu s mojím lekárom žiaden invalidný dôchodok nehrozí a ešte k tomu by som stratil vodičský preukaz...takže pre nás jednookých žiadna výhoda...len sa tráp ďalej ako vieš..štát na Teba zvysoka......
P.S tak ako píše Katka....
Na co mám nárok?
Často se ptáte, na co máte při svém "handicapu" nárok. Ne každý se v úředním šimlovi tak dokonale vyzná, proto tu vznikla nová diskuze, kde si můžete vzájemně poradit, kdo o co zažádal a jak uspěl. Můžete zkoušet invalidní důchod, průkaz ZTP, příspěvek na benzín, či jiné výhody nebo úlevy. Bylo by fajn psát i z jakého kraje/okresu jste, protože přeci jen každá posudková komise je jinak přísná.
Neplatí to ale tak, že pobírá-li důchod jeden, bude ho pobírat i druhý. Závisí to na řadě dalších skutečností ohledně Vaše zdravotního stavu. Všeobecně ale platí, že pokud máte vidoucí pouze jedno oko a nemáte na něm žádný zásadní zdravotní problém, nemáte nárok na nic.
Diskusní téma: Mám jako nositel protézky na něco nárok?
bez vodičáku atd....
Datum: 14.09.2017 | Vložil: Rastislav
odpověd
Datum: 02.09.2017 | Vložil: Pavel ze Zlína
Ahoj Katko,ani se nedivím,že Ti neuznali změnu pr.schopnosti...mám protézu od ůtlého věku,když jsem po vyučení v roce 1970 nastoupil do zaměstnání,bylo mně doporučeno at požádám o změnu pr.schopnosti,a bylo mně to zamítnuto,ted je mi 70.let celý život jsem pracoval jak zdravý člověk mám řidičský průkaz jezdil jsem i s kamionem,zkrátka pohoda,tím chci říct,že pokud nedoneseš hlavu pod páždí,tak jsi zdravá jak řípa.....:-) Přeji hodně štěstí!!! Pavel.
Změna pracovní schopnosti
Datum: 25.08.2017 | Vložil: Katka Geržová
Dobrý den,
chci se podělit o zkušenost s žádostí změny pracovní schopnosti.
Žádali jsme spolu s obvodní lékařkou. Lékařka byla přesvědčena, že to nebude problém. Byl !! Na úřadě práce kde jsem žádala mi tuto žádost zamítli. Lékařka se divila, ale na úřadě mi řekli, že s protézou žiji celý život (asi od 1 roku) a v ničem mi to nebrání. Nechápali jsme, ale ani odvolání nepomohlo.
Re: Změna pracovní schopnosti
Datum: 02.10.2017 | Vložil: LENKA
Tak já si zkusila zažádat o inval.důchod letos cca pul roku po operaci enuklace mám protézu v pravém oku je my 41let a nic.Bylo my řečeno ,že jsem pouze 20% postižená což je málo na jakýkoliv důchod a mám přijít až budu mít i na 2oku alespon 3dioptrie.Takže takto jsem dopadla já v Litoměřicích.
Re: Re: Změna pracovní schopnosti
Datum: 02.10.2017 | Vložil: Jarmila
Ahoj všem, je to přesně, jak píšete. Pouze 20% snížená prac.sch., a nestačí ani 6 dioptrií na druhém oku, pokud to lze korigovat brýlemi. Ale můžu poradit zažádat si o statut Osoby trvale zdravotně znevýhodněné. Ten dostanete doživotně. Žádá se opět jako o důchod na OSSZ. Neplynou z toho sice žádné finanční příspěvky ani jiné nároky, ale pomůže vám to udržet si pracovní místo či získat jiné zaměstnání. Zaměstnavatel má z vás pak výhody a tudíž má zájem vás zaměstnávat.