Protézky všeobecně

Můžete zde diskutovat o všem, co vás napadne. Třeba o tom, jak na vás zima působí, zda vás protézka studí (pokud máte skleněnou)... zda si ji na noc vyndáváte... zda máte vytahaná víčka a řešili jste plastiku... jak dlouho ji nosíte nebo jestli vás to teprve čeká... jak často si ji měníte... jestli je lepší sklo nebo akrylát... a pokud jste žena, můžete se tu zmínit, jak vám jde líčení očí přes protézu... Prostě cokoli, co vás napadne.

Diskuzní fórum: Protézky všeobecně - vzájemná diskuze o tom, co vás zajímá...:

Re: Jak se dostat zpět k řízení

Datum: 15.05.2023 | Vložil: Janina

Hezký den Májo, zrovna řeším to samé. Až na to, že já za volantem neseděla ještě déle a ani tenkrát jsem nebyla nějaký dobrý a vyježděný řidič. Zrak se mi trochu zhoršil, ale potřebuju jezdit autem. Tipy bych taky uvítala.

Re: Jak se dostat zpět k řízení

Datum: 05.06.2023 | Vložil: Dano

Ja bezne jazdim do Chorvatska s autom v uplnej pohode.Tiez nevidim na lave oko,treba len pomaly a s rozumom.

Sklenená vs. plastová protéza

Datum: 20.07.2020 | Vložil: Zuzana Francúzová

Zdravím,

nemám žiadnu otázku, len chcem napísať svoju skúsenosť:

Keďže som zo Slovenska, operovali ma na Slovensku a bola mi odporúčaná protéza od slovenského výrobcu (silikát, p. Prieložný, Bratislava).

Nemôžem povedať, že by som s plastovou protézou nebola spokojná, mnoho ľudí mi ju chválilo, ako super to vyzerá a tak. Ale, keďže som sa na tejto stránke dočítala o potenciálnych výhodách sklenenej protézy, bola som si dať vyrobiť aj tú (p. Adamovský, Jablonec nad Nisou) a musím uznať, že som urobila dobre - bolo to síce pomerne dosť drahé (protéza 130 eur, cesta do Jablonca a z Jablonca ca. 30, nocľah v Jablonci 25 atď.), ale neľutujem - Oko so sklenenou protézou oveľa menej slzí a sama protéza vyzerá oveľa lepšie.

Plastovej protézy sa nevzdám (mienim ju používať na šport, turistiku a pod.), ale kým sa bude dať, budem na bežné nosenie uprednostňovať tú sklenenú... A každému, kto má chuť, čas a peniaze odporúčam, aby si ju skúsil tiež.

p.s.: určite nebudem zdravotnú poisťovňu žiadať o preplatenie sklenenej protézy, keďže aj tú plastovú chcem ďalej používať

p.s. 2: protézu od p. Hykmanovej chcem skúsiť tiež, no na tú si žiaľ budem musieť počkať.

Zuzana

Re: Sklenená vs. plastová protéza

Datum: 10.05.2023 | Vložil: Mája

A máte třeba fotky na srovnání? Já nedám dopustit na akrylát :)

Re: Re: Sklenená vs. plastová protéza

Datum: 26.09.2023 | Vložil: Jirka

ahojky Mája, já mám jak akrylát, tak i skleněnku. Obě jsou bájo. Na pohled se mi zdá hezčí skleněná, má vyšší lesk a tudíž mám větší jiskru v oku... :-)

Re: Re: Re: Sklenená vs. plastová protéza

Datum: 23.10.2023 | Vložil: Mája

Ahoj Jirko, mně s tím akrylem i na očním v nemocnici chtějí doktoři měřit tlak a zrak, jak vůbec nepoznají, že není pravé :)

Re: Sklenená vs. plastová protéza

Datum: 26.09.2023 | Vložil: Jirka

ahoj Zuzanko,
protézku už mám hodně roků, a mám je od p. Adamovského, paní Hykmanové, i akrylku od paní Klíčníkové. Nejraději nosím skleněnku, naposledy mi dělala paní Hykmanová, platba za hotové, tuším, že jsem platil 1 600,- Kč.

Těhotenství a porod - zkušenosti maminek

Datum: 12.07.2020 | Vložil: Oksana

Ahoj všem! Chtěla bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti. Ve 2letech se mi stal úraz a od té doby nevidím na pravé oko a již několik let nosím akrylátovou protézku. Momentálně jsem těhotná a zajímali by mě Vaše zkušenosti s porodem, zda-li ten tlak nepůsobí nějak na zdravé očko, jestli jste rodili přirozeně nebo jste podstupovali císaře? Děkuji za Vaše odezvy, mějte se krásně. :)

Těhotenství a porod - zkušenosti maminek

Datum: 12.07.2020 | Vložil: Oksana

Ahoj všem! Chtěla bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti.

Jste tu?

Datum: 25.10.2019 | Vložil: Peťule

Ahoj všichni, rozhýbeme to tady zase? Od srazu se to tu moc nehýbe a to už je sakra dlouho

Re: Jste tu?

Datum: 05.11.2019 | Vložil: Romča

Asi tu nikdo není a nebo se tu nereaguje

Re: Re: Jste tu?

Datum: 12.11.2019 | Vložil: JednoOčka

Asi zrovna není ideální počasí na povídání a výměnu zkušeností. Tato diskuze by ale neměla sloužit jako chat, neboť pak důležité věci zde probírané mohou zapadnout :-)

Re: Re: Re: Jste tu?

Datum: 16.12.2019 | Vložil: Arelis

Já sem chodím jednou za čas. Na facebooku je i skupina ,,život bez oka,,. Tam se komunikuje víc,já v ní jsem :)

Doplatek

Datum: 21.10.2019 | Vložil: Romana L,

Dnes jsem si volala a objednávala se na výrobu nové oční Akrylátové protézy A byla jsem nemile překvapena z informace o doplatku. Ta činí 4000, byla jsem docela v šoku, před 3 lety jsem doplácela 700. Je to vůbec možné?

Re: Doplatek

Datum: 25.11.2019 | Vložil: Anonym

Dobrý den, ano je to možné. Srpen 2019 Brno paní Klíčníková doplatek 4000,- kč + ještě 2x krát cesta do Brna. Dle slov paní Klíčníkové pojišťovna nereaguje na zvýšení úhrády, pouze stále cca 2000,- Kč a náklady rostou....

dotaz ohledně natáčení

Datum: 02.04.2018 | Vložil: OndrejLukes

Dobrý den,

jsme studenti FAMU, a v rámci školní klauzurní práce budeme v dubnu točit krátký pětiminutový dokument o panu Szarvasovi a jeho práci.

Do dokumentu hledáme někoho, kdo používá akrylovou protézku, a byl by ochotný nám v jednom záběru "zahrát". Scéna by vypadala zhruba tak, že by si daný člověk nasadil protézku a mrknul do kamery, celé by nám to zabralo jen chvíli a na dlouho bychom vás nezdrželi. Dokument bude natáčen pro školní účely, takže pokud si to nebudete přát, nikdo ho, kromě našeho vedoucího, neuvidí.

Pokud by měl někdo chuť a šel by do toho, hodně by nám to pomohlo a byli bychom velmi vděční. V případě zájmu mi prosím napište na lukesondra@gmail.com a domluvíme se.

Díky moc a ať se všem daří,
Ondřej Lukeš (producent snímku)

Proplácení protéz pojišťovnou

Datum: 22.02.2018 | Vložil: Tomáš Slabihoudek

Dobrý den lidičky,
dnes jsem volal panu Ronaldu Szarvasovi ohledně předběžného termínu na výrobu u něj teprve druhé protézy - od roku 1989 do 2016 jsem měl skleněné a on mi mj. sdělil, že VZP je přestala proplácet zcela a u ostatních se zvýšila spoluúčast, takže vychází cca na 1.300,- Kč a pokud jí pokud jí pojišťovna nezaplatí ani z části, tak stojí cca 6.000,- Kč + samozřejmě cesta do Prahy. Tyto informace mě dosti šokovaly, poněvadž 6.000,- Kč jsou pro mě invalidního důchodce velké peníze :-( Na placení drahých operací kdejakého cizince z necivilizovaných zemí stát peníze má a nás nikoliv.

Re: Proplácení protéz pojišťovnou

Datum: 27.02.2018 | Vložil: LENKA

Pano jooo teda to je ranec,já od tohoto pana také protézu letos v dubnu mám nárok na novou.Ty mě fakt už štvou když to řeknu slušně protézy neproplácí důchody nedávaj fakt děs.Jako by jsme snad ani neexistovaly

Re: Proplácení protéz pojišťovnou

Datum: 04.03.2018 | Vložil: Jirka68

ahoj Tome,
pan Ronald dělá akryláty, nebo i sklo ?
Jirka

Re: Re: Proplácení protéz pojišťovnou

Datum: 05.03.2018 | Vložil: Tomáš Slabihoudek

Akryláty.
Sklo dělá pan Šťovíček v Ústí nad Labem a snad ještě někdo v Jablonci nad Nisou. Tam jsem jezdil mnoho let k panu Pokornému, ale ten již nežije a předal to právě tomu Šťovíčkovi.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek