Milá Evi,
máte naprostou pravdu. Je povrchní soudit člověka jen podle toho, jak vypadá (protézou počínaje a bůhví čím konče). Nošení protézy představuje pro člověka řadu omezení, přesto se tyto stránky snaží ukázat, že i když se toto někomu může zdát jako handicap, život s protézou je stejně plnohodnotný jako život jiných zdravých lidí. A já osobně si myslím, že lidé, kteří si prošli traumatem odstranění oka, mají jinak srovnané životní priority a proto mohou mít na život jiný "lepší" náhled... a od toho se pak odvíjí celá řada dalších věcí :-)
Držím Vám a hlavně Vašemu báječnému příteli pěsti, abyste našli odborníka, který mu pomůže! J.
Když si s protézkou hledám ideální protějšek
Seznamování není lehká věc. Samo o sobě je hledání ideálního partnera velice komplikované. A co teprve potom, když nosíte oční protézu. Mnoho z nás se může s protézou při seznamování cítit handicapovaně. Možná se ptáte: Pozná to na mě? Jak zareaguje nový protějšek, když se dozví, že mám umělé oko? Kdy mu/ji to mám říct? A tak se možná před schůzkou ale i při ní necítíte ve své kůži a otázky se vyrojují jak houby po dešti. A nebo jste otrlejší a naopak si říkáte, že to k Vám prostě patří a že s tím protějšek holt musí smířit. Nebo to neřešíte vůbec, což je nejideálnější přístup. Jak jste na tom Vy? Brání Vám protéza v seznamování či komunikaci s jinými lidmi? Jak se s tím srovnal Váš partner/partnerka a Vaše okolí?
Diskusní téma: Protézky a hledání partnera či partnerky - podělte se o své zkušenosti?
Re: 100 % člověk
Datum: 12.12.2012 | Vložil: JednoOčka
hello
Datum: 18.01.2019 | Vložil: kristen
Ahoj drahý,
Jsem Capt.Kristen Marie Griest, z Orange, Connecticut, Spojené státy americké, jsem americký armádní tým Special Force pracující na americké vojenské základně v Lybii Viděl jsem váš profil dnes a já ho miluju a rozhodnu se, odpovídat typu osoby, se kterou budu chtít začít s vztahem. Rád bych vás kontaktoval prostřednictvím mého oficiálního e-mailu (kristenmariegriest1989@gmail.com), abych vám mohl říct více o mně, děkuji a máte pěkný den.
(kristenmariegriest1989@gmail.com)
Pozdravy,
Capt.Kristen M Griest
====================================
PROTÉZKA
Datum: 27.07.2012 | Vložil: Jirka63
rád bych "poplkal" s nějakou milou, sportovně založenou jednoočkou, věkem okolo 60ti let. Jsem z Ústeckého kraje.Nejlépe mailem, či na skype.
Můj mail: Jirka1949@seznam.cz
Krásný večer
Datum: 13.04.2012 | Vložil: skleneneocko
Přeji krásný večer. Náhodou jsem se dostal na tyto stranky,které mě docela překvapily.Překvapilo mě,že dnes ještě někdo takto nezjištně pomáhat a radit ostatním lidem. Není to asi snadný život žít s takovm handicapem.Moc těmto lidem fandím.Rád bych se i s takto postiženou seznámil. Děkuji za krásné stránky a moc děkuji za super nápad. Ahoj Jiří skleneneocko@atlas.cz
Re: Krásný večer
Datum: 14.04.2012 | Vložil: JednoOčka
Milý Jirko, děkuji za slova chvály, těší mě to. Stránky dělám opravdu moc ráda. Vím, že pomáhají a to mě těší! Budu Vám držet palce, abyste někoho našel. Také nosíte protézu? Jinak si totiž nedovedu představit, co Vás k tomu vede, že hledáte stejně "postiženou" dívku.
Na druhou stranu zde na této diskuzi klidně může vzniknout i jakási seznamka:-) Inu, proč ne? :-)) Je to na vás všech, jak si to tu zformujete...
Re: Re: Krásný večer
Datum: 07.08.2012 | Vložil: Jirí
Přeji všem zde krásný večer a krásný den.
Ne já nenosím protézu. Jen jsem náhodou oběvil tyto stránky které jsou určitě moc a moc prospěšné. Měl jsem již docela vážnou známost s takto postiženou dívkou a tak docela i znám potíže při seznamování.Protože to jestli má někdo obě oči a nebo jedno očko není pro mě vůbec podstatné,tak mě napadlo,že bych se s takto postiženou ženo mohl zase seznámit.
Krásný večer přeje Jiří