Zeptejte se ostatních

Tato diskuze je určena všem, kteří mají nějaký problém se svým buď nevidoucím okem a nebo jsou již po enukleaci či evisceraci. Pokud vás trápí různé otázky například ohledně transplantací, glaukomů, očních nervů, sítnice a kdo ví, čeho ještě, pokud vás zajímají zkušenosti s lékaři či nemocnicemi, a jiné, zkuste se zeptat ostatních. Třeba už si někdo jiný tím samým problémem, který vás právě teď trápí, prošel, a bude vám moci poradit. Pomáhejme si, buďme rádci sami sobě. Třeba nám někdo poradí něco, o čem jsme ani neměli tušení a pro nás to bude nová naděje.....

Diskusní téma: Zeptejte se ostatních

Kam na enukleaci???

Datum: 25.10.2015 | Vložil: Světluška

Dobrý den,

potřebuji poradit. Od narození vidím na jedno oko. Oko na které nevidím mě strašně trápí. v Roce 2001 mi oko bylo vyplněno solikonovým olejem z důvodu odchlípnutí oční sítnice a častých glaukomových záchvatů. Do letošního února byl klid a od té doby se mi to opět rozjelo. záchvaty, vysoký oční tlak, 2x do týdně na leisru, v oku už mám otvory, stále mi to zarůstá a jeden se snad trochu ujal, ale asi nic moc, protože ráno se probudím tlak dobrý-nic mě nebolí, odpo už se cítím opět pod psa. Silikon mi v oku putuje jak procesí............Do toho všeho jsem už 3x musela odložit kataraktu zdravého oka a mám strach co bude dál.
Učinila jsem rozhodnutí oko si dát vzít, ale ráda bych se svěřila opravdu odborníkovi. přeci jen jsem žena chodím do práce, tak abych chtěla i toto relativně mít ke koukání..............
Poraďte mi kam se obrátit a na koho.
Jinak ráda se připojím k Vám všem a předem D2KUJI za jakoukoliv dobrou radu.

Světluška

Tupozrakost

Datum: 06.09.2015 | Vložil: Barbora

Ahoj chtěla jsem se zeptat od narození jsem tupozraka na leve oko a zjistili mi to az v 11 letech. Nevím kolik mám dioptrií ale chtěla jsem si dělat řidičský průkaz ale nevím jestli mi to povolej. Děkuji za každý názor

enukleace

Datum: 21.08.2015 | Vložil: johana

Zdravím všechny,
v lednu jsem tady psala, že jde meminka na brachyterapii, bohužel nepomohla, karcinom se stále zvětšuje a oko musí ven. Jsme z Ostravy, brachyterapii dělali v Praze, kde jezdíme i na kontroly, tak nás automaticky opět objednali do Prahy.Jeszdit stále na otočku Ostrava-Praha je už pro maminku téměř neúnosné, tak bych chtěla operaci zajistit u nás v Ostravě.
Nenáte někdo zkušenost s enukleací v Ostravské nemocnici? A je to po zákroku hodně bolestivé?

Díky za každou odpověď a hezký zbytek léta přeje Johana

Re: enukleace

Datum: 05.09.2015 | Vložil: Martina

Hezký den Johanko, v prvé řadě mě mrzí že to mamince nepomohlo. Jinak já jsem v lednu podstoupila evisceraci oka v Ostravě -Porubě a můžu jenom říct perfektní přístup lékařů i sestřiček. Mohu jenom doporučit.Pokud budeš mít zájem tak se ozvi. Přeji hezký den Martina

Re: Re: enukleace

Datum: 05.09.2015 | Vložil: johana

Martinko moc díky za informaci a zpřízněnou duši tady v Ostravě. Byly jsme min. týden v Porubě na konzultaci a trochu jsme narazily-termín nejdříve za 2 měsíce a navíc jsme zjistily, že v Praze přišívají rovnou u operace oční svaly k jakési kouličce-protézce, která pak hýbe vyrobenou oční protézou- jak jsem pochopila, toto dělají jen v Praze. Takže nakonec jedeme tedy do té Prahy 16.9. Nezbývá než doufat, že to bude dobré.

I Vám hezký den, pozdravení posílá Johana

Re: Re: enukleace

Datum: 25.10.2015 | Vložil: Světluška

Přeji pěknou neděli Martinko,

čtu tady, že jste v lednu byla na evisceraci oka. Chci to také podstoupit, viz můj příspěvek nahoře, kde vše popisuji.
Nevím, kde bydlíte, já v Praze, ráda bych se s Vámi třeba setkala, aby jste mi pověděla co to vše obnáší, či je možno mi napsat do mailu. Potřebuji nějaké informace co a jak. Klidně bych Vás pozvala na návštěvu nebo přijela já, dle toho kde bydlíte a pokud by jste chtěla.

Pokud by jste byla ochotna mi napsat tak na mail Svetluska28@seznam.cz

Mocinky Vám děkuji¨

Světluš

Důlek bez implantátu

Datum: 10.08.2015 | Vložil: Jarmila

Zdravím všechny a obracím se s dotazem. Už jsem na tyto stránky několikrát přispívala, to jsem ještě měla naději na život s protézkou. Nyní mám za sebou od ledna 7 operací a dochází síla, naděje a lékařům trpělivost. Důlek ne a ne srůst, vydrží měsíc a rozjede se jizva, teď dokonce po 14 dnech. Nepomáhá Wobenzym, homeopatika, relaxace, meditace ani bylinky. Prosím, je někdo, kdo má důlek bez implantátu a nosí protézu? Jak taková vypadá, jde ji dát do úplně zapadlého víčka? Nehýbe se vůbec? Jsem zoufalá, děsím se další pracovní neschopnosti (teď zákroky zvládám ambulantně) a případných dalších komplikací. Není lepší oko nechat zašít? Díky za odpovědi.

Re: Důlek bez implantátu

Datum: 13.08.2015 | Vložil: Anna

Ahoj Jarmilko, čtu s nelibostí o tvých přetrvávajících problémech. Já nejsem ten případ, že bych neměla implantát, ale hned jsem si vzpomněla, že mi má ošetřující lékařka ve Zlíně nedávno řekla, že v Olomouci implantáty vůbec nedávají, prý je podle nich hybnost stejná jak s implantátem, což si prý ve Zlíně nemyslí. Tak tohle jen pro zajímavost, snad Ti někdo odpoví z vlastní zkušenosti. Zdraví Tě moc Anna

Datum: 14.08.2015 | Vložil: Anna

Ještě P.S. k mé včerejší odpovědi. Měla jsem zrovna, když jsem ji dopisovala, telefonát, snad proto mě nenapadlo napsat Ti, že by ses mohla v Olomoucké nemocnici na očním na to přímo sama zeptat, snad by Ti podali informace. Ale to Tě asi taky napadlo. Moc zdravím a přeju, ať se to konečně zlepší a máš klid od těchto problémů. A.

Re: Re: Důlek bez implantátu

Datum: 20.08.2015 | Vložil: Jarmila

Ahoj Aničko, děkuji za odpověď. Dnes se rozhodlo, že implantát půjde ven, protože už díru nejde stáhnout a sešít. Takže svou první a novotou svítící protézu můžu hodit do popelnice a zase čekat, jestli se to pak zhojí a půjde mi dát nějaká jiná protéza. Bohužel ani ve VFN v Praze mi neporadili nic jiného. Asi už to na situaci nic nezmění, víčka jsou tak obrácená, zapadlá a atrofovaná, vypadám děsně už i teď bez ohledu na to, jestli se oko hýbne nebo ne. A jak pročítám příspěvky, plastické operace v tomto směru asi neexistují.

Datum: 04.09.2015 | Vložil: C

Zdravím Jarmilo! napište mi prosím emailovou adresu, podělím se o svůj příběh :)

Re: Re: Důlek bez implantátu

Datum: 20.09.2015 | Vložil: Jarmila

Zdravím a děkuji za reakci. Budu ráda za každý názor či příběh, který mi vrátí naději nebo usnadní moje rozhodování, protože na operaci k odstranění implantátu čekám. kratochvilova.ja@seznam.cz

42 let bez oka

Datum: 21.07.2015 | Vložil: Marťan

Na 1 oko jsem prestala videt ve svych asi 3 letech a zvykla jsem si ale cim jsem starsi tim je ma orientace horsi a horsi v praci.doma,na ulici nejradeji bych si vyridila invalidni duchod ale ten by mi asi nedali hm....kdo vi

Re: 42 let bez oka

Datum: 22.07.2015 | Vložil: Pavel ze zlina

Ahoj Marto,nevím,jestli by Ti ho dali,já jsem si o něj žádal před několika lety a byl jsem s ůsměvem vykázán od doktorky s tím že jsem naprosto zdraví....tadz pomůže jedině vzít havu pod paždí a snad potom se smilují a dají Ti ho.....Já mám protézu od ůtlého dětství,jsem v důchodu,stále chodím do práce, a jsem v pohodě....tak neklesej na mysli..myslím že to dáš!!! Přeji Ti hodně štěstí a elánu!!! Pavel.

Re: Re: 42 let bez oka

Datum: 11.08.2015 | Vložil: Jarmila

Já jsem důchod nedostala, ani přes další neurologické nálezy a komplikovaný vleklý stav po enukleaci. Dokonce nepomohla ani zpráva od psychiatra o psychickém traumatu. Podle tabulek jsem s jedním okem, byť je i to se 7 dioptriema, úplně zdravá a veškeré práce schopná. To člověka potěší ! :( Zvlášť, když má za sebou 7 operací a je na tom stále hůř. Ale můžeš žádat o statut osoby trvale zdravotně znevýhodněné. Zaručí ti to ochranu před výpovědí ze zaměstnání a zaměstnavatel má na tebe příspěvek od úřadu práce. A pokud práci hledáš, měla by jsi mít přednost a více nabídek.

Spodní víčko

Datum: 12.05.2015 | Vložil: johnny

Ahoj, mám dlohodobě problém s málo místem na protézu u spodního víčka. Nemáte někdo zkušenosti s chirurgickým prohloubením prostoru u spodního víčka? Děkuji.

Re: Spodní víčko

Datum: 28.07.2015 | Vložil: Ivča

Ahoj, taky mám velmi málo místa pod spodním víčkem, můj optik to řeší tak, že začal pracovat na vylepšení a změně tvaru mé protézky. Příští týden tam jedu na "zkoušku" tak uvidíme.. A u Tebe se to, že máš málo místa nějak projevuje? Myslím, jestli Ti protézka v důlku nedrží, nebo nějak vypadává?

Okuliare

Datum: 09.05.2015 | Vložil: Peter

Nosíte okuliare aby na vás ľudia nespoznali že máte protézu?...ja ešte protézu nemám tento mesiac mi budú vyberať oko...mám glaukom na pravom oku je červené a tak nosím okuliare so zrkadlovými sklíčkami aby mi ľudia nevideli to červené oko a rád by som sa ich zbavil no ak bude tá protéza moc vidieť tak budem si ich musieť nechať

Re: Okuliare

Datum: 14.05.2015 | Vložil: Jana

Ahoj Peter, myslím, že když ti všechno dopadne, jak má, tak budeš velmi příjemně překvapený a brýle se zrcadlovými skly brzo s klidem zahodíš. Jasně, že je to velká změna ve tvé tváři, takže si sám na svou novou image budeš chvilku zvykat, ale bude to pro tebe 100% úleva ve vzhledu i v bolestivosti :)) držím palce ;)

Re: Re: Okuliare

Datum: 14.05.2015 | Vložil: Jana

Já třeba brýle mám, ale kvůli dioptriím a ne kvůli protézce. A neměj starost, drtivá většina lidí ví akorát to, že nějaká protézka sice existuje, ale netuší, jak by to mělo vypadat, jak se s tím zachází a tak. A když neví, jak to vypadá, tak je obvykle ani nenapadne, že bys nějakou mohl nosit. Z mé zkušenosti okolní lidi nejvíc znepokojí, když si nedáš pozor a naschne ti zvenku na protezce nějaký ten hlen, to bývá pak vidět a oni jsou z toho zmatení a neví, co si o tom mají myslet nebo jak tě na to upozornit. Nicméně to, že na protézce něco máš, většinou zjistíš sám, takže k takové dituaci ideálně ani moc docházet nemusí :-)

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>

Přidat nový příspěvek