Tak to si ma upokojila ...dúfam že ich fakt nebudem potrebovať ale pre istotu si idem jedne objednať len za pár eur také troška zatmavené...ináč tie zrkadlové okuliare sú otras -stály ma 125€ a myslel som si že to bude ten najlepší výber no strašne priťahujú pozornosť na diaľku sa od nich odráža svetlo
Zeptejte se ostatních
Tato diskuze je určena všem, kteří mají nějaký problém se svým buď nevidoucím okem a nebo jsou již po enukleaci či evisceraci. Pokud vás trápí různé otázky například ohledně transplantací, glaukomů, očních nervů, sítnice a kdo ví, čeho ještě, pokud vás zajímají zkušenosti s lékaři či nemocnicemi, a jiné, zkuste se zeptat ostatních. Třeba už si někdo jiný tím samým problémem, který vás právě teď trápí, prošel, a bude vám moci poradit. Pomáhejme si, buďme rádci sami sobě. Třeba nám někdo poradí něco, o čem jsme ani neměli tušení a pro nás to bude nová naděje.....
Diskusní téma: Zeptejte se ostatních
Re: Re: Re: Re: Okuliare
Datum: 12.06.2015 | Vložil: Jarmila
Ahojky Peter, já jsem nosila dioptrické brýle s postupným zabarvením, tzv. gradal (nahoře tmavší a směrem dolů světlé). Maskovalo to šilhání a jinou barvu nemocného oka. Po enukleaci v lednu mám nové a opět takové, už jsem na ně zvyklá. Ale spoustě lidí stačí jen skla samozabarvovací nebo s antireflexní vrstvou. Je to spíš o psychice a tvém dobrém pocitu. Na léto určitě doporučuji sluneční nebo tmavší skla kvůli ochraně druhého oka a aby se neměnila barva protézy. Měj se a drž se
Re: Re: Re: Re: Re: Okuliare
Datum: 15.06.2015 | Vložil: Peter
AHJ....okuliare som si už objednal nové ale i tak by som ich najradšej úplne vynechal vadia mi...ak by si mala čas alebo sem ešte prišla tak ma prosím kontaktuj na peter.ihnacak@gmail.com ...operáciu mám až 28.júla
Re: Okuliare
Datum: 10.07.2015 | Vložil: Dida 24
Peter mne vybrali oko pred 9-timi mesiaci tiez bolo cervene a tiez mam glaukom.Ani neuvazuj nad tym ze to bude vidiet naopak bude to este lepsie :) mne sa aj hybe mam 24 rokov pracujem zijem ako zdrava.Chod do Rakuska ASPRION ram ti vyrobia nove oko na nerozoznanie.Uz len drzim prsty aby ta dobre zoperovali drz sa :)
Čištění skleněné protézky
Datum: 15.04.2015 | Vložil: Pavel
Je možné čistit vyndanou skleněnou protézku roztokem co prodávají v lékárnách na odložení-čištění-dezinfekci na kontaktní čočky a jak dlouho jí v tom !koupat". Děkuji Pavel
Re: Čištění skleněné protézky
Datum: 27.04.2015 | Vložil: JednoOčka
Možné to sice je, protéze to nijak neuškodí, ale také nepomůže. Je zbytečné platit za různé roztoky, když tu samou službu udělá obyčejná tekoucí voda.
námaha a zrak?
Datum: 09.04.2015 | Vložil: DoubleR
Ahoj všichni,
doufám, že si užíváte jarní počasí, které snad konečně přichází. Mám jednu otázku ohledně vlivu fyzické námahy na zrak. Letos by mě měla čekat implantace krycí protézky přes poraněné již nenávratně nevidoucí oko, je to rok a půl starý úraz, takže už jsem si zvyknul. Je možné, aby na zrak obecně měla vliv vyšší fyzická námaha? Čerstvě mám poměrně fyzicky namáhavou práci (o tu původní jsem kvůli tomuto úrazu přišel..) a bojím se, aby přitom nedostávalo to dobré oko zabrat a nevedlo to k nějakému negativnímu vývoji zraku.
Díky za odpověď(i) :)
dotaz
Datum: 02.04.2015 | Vložil: Pavel
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda z Vás má někdo na slepotu jednoho oka částečná či úplná invalidní důchod? Přeci jen je to ztížení pracovni schopnosti. Děkuji
Re: dotaz
Datum: 04.04.2015 | Vložil: :)
Dobrý den,
o invalidní důchod jsem žádala 2x. Bylo mi řečeno, že nemám nárok, že mám ještě jedno oko, přístup byl zcela neprofesionální, ale to je vedlejší. Nesplňuji procentuální hodnotu, musela bych mít k tomu ještě další choroby, abych měla nárok.
Re: Re: dotaz
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Kryštof_83
tak nevím, mne posudková lékařka důchod (invalidita prvního stupně) přiznala, prý to je ale na hraně schválení. Přišel sem o levé oko a jelikož trpim keratoconusem (ztenčování rohovky) mám v pravém oku keraring..takový prstenec, co tomuto procesu má zabránit. Vše schvalují lidé a je to jen na nich :( bohužel
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Marek
Já jsem na jedno oko slepý a důchod jsem dostal. Musíte tam taky ještě říci, jak vám dané postižení občas zhoršuje rovnováhu a přehled v obtížných situacích. Prostě to tam trošku ještě podpořit.
Datum: 06.05.2015 | Vložil: Peter
Na slovensku ak vidíte na jedno oko tak dostanete minimálne 50% invalidný dôchodok....ak vám ten dôchodok schvália tak vám vrátia ešte peniaze dozadu až do vašej 18-tky...čiže ak máte 30 a oslepli ste na jedno oko napr ked vám bolo 5 rokov tak vám ten dôchodok schvália a vrátia za tie mesiace od 18-tky až do 30-tky
Datum: 23.05.2015 | Vložil: Jana48
Mám invalidní důchod 2. stupně, ale proto, že mám i psychickou újmu, jinak by mi dali 1. stupeň a o ten už bych neměla přijít. Jana
Úraz
Datum: 02.04.2015 | Vložil: Skury
Ahoj. Ve 23 letech jsem přišel o oko. Pracoval jsem jako prodavač a opravář kol a při jednom jednoduchém servisu, se mi otočilo řidítko a oko to bohužel nevydrželo. Přišel jsem o Zaměstnání, auto, řidičák, přitelkyni, zbrojní průkaz a o byt z důvodu nedostatku financí. Druhé oko mám postižené od dětství s -7,75 dioprií. Takže jsem závislý na kontaktní čočce. Líbí se mi pozitivní nálada na Vaší stránce. Chtěl bych Vám jen říct, aby jste to nikdy nevzdali a život si užívali naplno dál. Žijeme přeci na Zemi jen jednou =)
Re: Úraz
Datum: 30.04.2015 | Vložil: Kryštof_83
moc Vám držim palce, i všem ostatním s podobným osudem. Máte můj obdiv jak všechny ty pády, alespoň jak píšete, zládáte. :) Tu práci, že ste o ní přišel nechápu. Ono krom profi řízení, létání, policie a hasičů, se snad dá dělat cokoliv...Mějte se fajn a užívejte života :)
Rada prosím.
Datum: 11.03.2015 | Vložil: Xena
Ahoj všichni, obracím se na Vás, protože jistě máte zkušenosti. Je mi 21, ve dvou letech se mi stal úraz , nabodla jsem se pravým okem na ostrý předmět a nevidím, ale jakoby ,,moje oko,, (i když hodně poškozené) mi zůstalo a teď nosím protézu. Problém je v tom, že jeden očař mi radí úplnou enukleaci oka a druhý v žádném případě. Co si o tom myslíte Vy? Mockrát děkuji!!! :)
Re: Rada prosím.
Datum: 11.03.2015 | Vložil: Xena
Ještě bych se chtěla zeptat jestli někdo z Vás dělá profesi zdravotní sestry a zda-li se to dá zvládnout? Studuji všeobecnou sestru a zbývá mi rok, ale každý z okolí mi říká, že si akorát touto profesí pokazím zrak úplně.
Re: Re: Rada prosím.
Datum: 13.04.2015 | Vložil: Katka
Ahoj, mam podobny problem, jen mi doporucuji evisceraci, tak snad nam nekdo poradi :) jinak moje mama pracovala v domove duchodcu s pani, ktera vidi jen na jedno oko, a zna i dalsi takovou zdravotni sestricku, takze to by prekazka byt nemela