Ahojte :) prosim vas,priatel je momentalne v rakuskej nemocnici a vyzera ze ho caka cele odstranenie oka.Chcela som sa opytat,kolko trva taka rekonvalescencia kym bude moct soferovat (oko mal slepe cely zivot cize je zvyknuty bez neho fungovat) ale nechce prist o pracu a zaujima nas kolko mu bude trvat aby sa zaradil naspat do prace atd..Dakujem moc za kazdu skusenost :)
Zeptejte se ostatních
Tato diskuze je určena všem, kteří mají nějaký problém se svým buď nevidoucím okem a nebo jsou již po enukleaci či evisceraci. Pokud vás trápí různé otázky například ohledně transplantací, glaukomů, očních nervů, sítnice a kdo ví, čeho ještě, pokud vás zajímají zkušenosti s lékaři či nemocnicemi, a jiné, zkuste se zeptat ostatních. Třeba už si někdo jiný tím samým problémem, který vás právě teď trápí, prošel, a bude vám moci poradit. Pomáhejme si, buďme rádci sami sobě. Třeba nám někdo poradí něco, o čem jsme ani neměli tušení a pro nás to bude nová naděje.....
Diskusní téma: Máte nějaký dotaz na ostatní nositele protézek?
Re: Kolko trva liecba
Datum: 03.12.2020 | Vložil: Andrea
Ahoj, ja som tiež už niekoľko rokov nevidela na ľavé oko a nedávno (30.9.) mi ho tiež enukleovali. Podľa mňa po 6tich týždňoch by mal byť ok.
Těhotenství a porod - zkušenosti maminek
Datum: 12.07.2020 | Vložil: Oksana
Ahoj všem! Chtěla bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti. Ve 2letech se mi stal úraz a od té doby nevidím na pravé oko a již několik let nosím akrylátovou protézku. Momentálně jsem těhotná a zajímali by mě Vaše zkušenosti s porodem, zda-li ten tlak nepůsobí nějak na zdravé očko, jestli jste rodili přirozeně nebo jste podstupovali císaře? Děkuji za Vaše odezvy, mějte se krásně. :)
Re: Těhotenství a porod - zkušenosti maminek
Datum: 12.07.2020 | Vložil: Andrea
Dobrý večer, záleží asi na tom, či to vidiace oko máte úplne v poriadku alebo máte problémy s vnútroočným tlakom alebo sietnicou. Ja som kvôli glaukómu rodila cisárskym.
Líčenie
Datum: 05.07.2020 | Vložil: Andrea
Dobrý deň želám.
Milé žienky, chcem sa vás opýtať - líčite si oči, keď máte protézku?
Nespôsobuje to nejaké problémy?
Ďakujem pekne za odpoveď.
Re: Líčenie
Datum: 12.07.2020 | Vložil: Oksana
Dobrý den, líčím si oči normálně a bez obav. :) Občas po celém dni vidíte jak se nějaký oční stín na protézku přichytne, ale není to tak hrozné a líčím se s protézku několik let a zatím mi to nic neudělalo.
Re: Líčenie
Datum: 06.04.2021 | Vložil: Zuzka
Zdravím,
já mám v obou očích akrilátové protézky. Oči si nelíčím, hrozně mi pak hnisají. Mám je docela náchylné k zánětům.
Hezký den.
Zuzka
Slováci - ENUKLEÁCIA, PROTÉZA
Datum: 05.07.2020 | Vložil: Andrea
Dobrý deň, chcela som sa opýtať, kde na Slovensku ste podstúpili enukleáciu?
Kde si dávate vyrábať protézku?
Ďakujem
Re: Slováci - ENUKLEÁCIA, PROTÉZA
Datum: 16.04.2021 | Vložil: Silvia
Enukleáciu mi robila prof.Furdová v Bratislave- Ružinov. Neodporúčam.Vyhľadajte očnú kliniku na Antolskej v BA Petržalke.Výborné pracovisko.Protézu mi 3 krát sfušovala pani Ivana Kazíková Prieložná. Strašné!Som rozhodnutá ísť do Viedne.
Re: Re: Slováci - ENUKLEÁCIA, PROTÉZA
Datum: 06.02.2023 | Vložil: Mika
Dobrý deň Silvia, ja by som sa Vás rada opýtala, či ste si boli dať vyrobiť očnú protézku do Viedne. Dakujem krásne za odpoveď.
Re: Slováci - ENUKLEÁCIA, PROTÉZA
Datum: 06.02.2023 | Vložil: Mika
Dobrý deň Andrea. Na Slovenku vyrábajú len akrylátové protézy a to v Košisiach, Prešove a Bratislave. Máte prosím, aj orbitálny implantát?
Páska přes oko
Datum: 02.11.2019 | Vložil: Eliška
Dobrý den,
potřebovala bych od vás radu/ pomoc/ zamyšlení nad tématem oční pásky.
Můj manžel v 8 letech po úraze oslepl na jedno oko. Dlouhá léta nosil oční protézu, ale způsobovala mu záněty a bylo vidět, že pokud ji má od rána, je již odpoledně nervozní z toho, jak ho tlačila a byl velmi podrážděný.
Na oku je ale vidět, že je poškozené a tak bez protézy nechtěl vycházet mezi lidi. Takže začarovaný kruh. Možná to znáte...
Začala jsem shánět pásku přes oko a zjistila jsem, že na českém trhu (možná i zahraničním) nic takového neexistuje, kromě těch z lékarny a pirátských :-)
Podařilo se mi sehnat koženou oční pásku se skvělým tvarem z e-bay a nedávno jsem ji nechala "zkopírovat" v jedné zakázkové dílně.
Kožená páska je ale v létě nepraktická a tak jsem se rozhodla, že budu psát Bakalářskou práci (obor Textilní marketing)na téma Ergonomické oční pásky a pokusím se vyrobit i příjemně nositelnou pásku z textilu.
A nyní moje otázky :-)
Je tu ještě někdo, komu by páska přes oko pomohla?
Máte s oční páskou zkušenosti?
Byli byste ochotni ji se mnou testovat?
Za jakékoli reakce budu velmi ráda!
Krásný den.
Eliška, milující manželka jednookého muže :-)
Re: Páska přes oko
Datum: 12.11.2019 | Vložil: JednoOčka
Eliško, super téma. Pokud by ti to nevadilo, zveřejním tvůj příspěvek na hlavní stránce. Tak to aspoň nezapadne. Jen prosím dodej kontakt (ideálně e-mail), přihodím ho k tomu :-)
Re: Re: Páska přes oko
Datum: 21.11.2019 | Vložil: Eliška
Moc děkuji :-) Prosím o kontakt na e-mail: mk.eliskahabrova@gmail.com
Datum: 18.11.2019 | Vložil: Ivana
Ahoj Eliško,
po úraze oka jsem zažila několik fází s velkou citlivostí na světlo a to by se mi ergonomická páska přes oko hodila. Teď zrovna bych ocenila "falešné" sluneční brýle - jedno sklo neprůhledné, druhé průhledné co nejvíce, a přitom zvenku stejný vzhled :-)
Nevím co přesně znamená testovat, ale snad pomůžu. Můj e-mail napíšu JednoOčce, může Ti ho předat.
Přijde mi důležité, aby páska přes oko byla vyboulená - aby pod ní mohlo být oko otevřené a mrkat.
Datum: 21.11.2019 | Vložil: Eliška
Ivanko, moc děkuji za příspěvěk. Každý názor či zkušenost je pro mě velmi důležitá. Zatím jsme ve fázi testování kožených očních pásek, kde samotný materiál zvládne i "vyboulení", pak chci pokročit k textilním materiálům a tam budu muset ještě vymyslet/ otestovat možnsti, aby nošení bylo co nejpohodlnější.
Děkuji, určitě budu dávat "updaty" a až budu mít hotový výrobek, budu ráda, pokud bych tady našla i testery :-)
Datum: 22.11.2019 | Vložil: Dan
Dobry den,
Mohli by ste tu dat ten link s eBay na tu pasku na oko. Mam presne ten isty problem ako vas manzel....
Datum: 25.11.2019 | Vložil: Eliška
Dobrý den,
nejideálnější tvar jsem našla na tomto odkazu:
https://www.ebay.com/itm/Leather-Smooth-Black-Eye-Patch-Left-Eye/252501327686?_trksid=p2485497.m4902.l9144
Budu ráda, pokud mi na sebe necháte kontakt a můžeme pak otestovat novou pásku z textilního materiálu, která bude ještě příjemnější na nošení, zvláště v létě :-) (e-mail výše)
Krásný den. Eliška
Sluneční brýle na výměnu
Datum: 30.10.2019 | Vložil: Ivana
Ráda nosím sluneční brýle a jednou mi spadly na zem a poškrábaly se zrovna na pravém skle, přičemž moje skoro nevidomé oko je to levé. Tak jsem si řekla - není tu někdo, kdo má podobný problém? Pojďme si ty brýle vyměnit!
A něco pro povzbuzení:
"... a budou ti říkat: Slečno, vy máte jedno oko hezčí než druhé!" :-)